Klaas Lageweg

Kort geleden ontving ik een mail van Klaas Lageweg, de beeldend kunstenaar waarvan het werk inmiddels op aardig wat blinde muren en andere ‘straatobjecten’ te vinden is. Hij blijkt de man te zijn die de graffiti op de oude glasfabriek heeft gemaakt, waarover ik in een eerder artikel schreef. Clyde is zijn pseudoniem.

Het werk van Klaas is origineel en met groot gevoel voor kleur. Door onverwachte invalshoeken en zijn ‘realpixelisme’ overstijgt het werk het puur illustratieve. Het is dan ook geen wonder dat hij bij de tentoonstelling ‘Beeld voor Beatrix’ in Paleis Het Loo de derde prijs van de publieksjury kreeg toebedeeld.

Klaas Lageweg

Muurschildering Oosterhamrikkade

In Groningen heeft hij in april van dit jaar een blinde muur aan de Oosterhamrikkade van een bouwtekening voorzien. Het refereert aan het feit dat hij ooit bouwkunde studeerde. Het Dagblad van het Noorden heeft aan het werk een artikel gewijd, dat op zijn portfolio-blog te lezen is.

Klaas Lageweg is hier natuurlijk al langer bekend, bijvoorbeeld door de muurschildering bij openluchtbad De Papiermolen, eveneens in zijn ‘realpixelisme’-stijl. Een stijl die hij overigens in meer recentere werken lijkt te hebben losgelaten.

Klaas Lageweg

Ganz Toll (2013), realpixelisme

De meeste van zijn openbare werken zijn in Leeuwarden te vinden, maar in juli staat Groningen opnieuw op de agenda. Dan staat er voor Backbone050 een 8 meter hoge muur aan de Travertijnstraat te wachten. De onthulling van dit nieuwe werk vindt tijdens een festival op zondag 6 juli om 13.30u plaats.

Officiële website klaaslageweg.com

Een reactie op Klaas Lageweg

  1. Pingback: Luchtspin | 3D Graffiti

Reageer nu!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *