Dit is geen Prezi

In verband met de Promotiedagen in Groningen heb ik voor de netwerkvereniging TalentPlus een presentatie vormgegeven. Deze maakt gebruik van impress.js, een techniek die qua uitstraling vergelijkbaar is met een Prezi. Het script is ontwikkeld door Bartek Szopka.

De presentatie

De presentatie voor TalentPlus is met Coda2 gebouwd en is geschikt voor touchscreen en hoge resolutie schermen (retina). Klik op de illustratie om de presentatie automatisch af te spelen. Een webkit-browser (Chrome, Safari) of Firefox is vereist. Internet Explorer wordt *niet* ondersteund.

Presentatie TalentPlus

Presentatie TalentPlus voor de Promotiedagen 2013

Prezi tegenover Impress

Waar Prezi ruimte suggereert, maar feitelijk binnen het platte vlak blijft – waar vervolgens naar hartelust op in- en uit-gezoomd kan worden – is het met impress.js mogelijk om van dia naar dia door de 3D-ruimte te bewegen. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om de dia’s (eigenlijk is het beter om over ‘stappen’ te spreken) rechtop te zetten, waardoor bij een overzichtsmoment een landschap van dia’s zichtbaar wordt.

Geschikt voor touchscreen en voor hoge resolutie schermen (retina)

HTML5/CSS3

Impress meets Prezi Doordat impress.js de standaard HTML5/CSS3 animatie-technieken gebruikt (Prezi maakt gebruik van flash), bestaat ook de mogelijkheid om elke stap naar believen met animaties uit te breiden. Dit maakt allerlei extra (tekst-)effecten mogelijk. Voor het afspelen is een moderne browser (IE 10+) een vereiste, waarbij een webkit-browser (Chrome, Safari) de voorkeur heeft.

Mogelijkheden

Inmiddels zijn er verschillende manieren om online presentaties met impress.js te maken. De bekendste daarvan is Strut, ontwikkeld door Tantaman. En natuurlijk is er een jQuery-variant van impress.js, onder de naam jmpress.js . Deze is via ‘swipe’ tevens geschikt voor tablets. Een voorbeeld hiervan is de slider op de landingspagina.

Reageer nu!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *